Des de fa 9 anys, a través de l’Estació Biològica del Pallars Jussà es fan campanyes periòdiques d’anellament a la Vall Fosca i s’han trobat resultats força interessants que s’han presentat aprofitant que en aquesta darrera campanya s’ha passat de 10.000 ocells capturats.

S’ha comentat que l’acció humana és un factor clau per determinar la tipologia d’ocells que passen per un indret. L’espècie estrella a la zona és l’Escorxador però també s’ha destacat el pas regular cada octubre de Mosquiter de doble ratlla que ve de Sibèria i no es tenia constància que passés per aquí i que pels ocells que mengen insectes els prats de dall són un hàbitat molt important. Els resultats al llarg dels anys possibilitarà conèixer els efectes del canvi climàtic a través del comportament dels ocells.

També des de l’Ajuntament de La Torre de Capdella, diversos cops l’any s’organitza jornades d’anellament obertes al públic promovent l’educació ambiental com la del proper 9 de setembre.

Parlen al vídeo: PERE JOSA, ANELLADOR ESTACIÓ BIOLÒGICA DEL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui