Aquesta setmana són els últims dies per visitar l’exposició Arqueologia Medieval al Pallars Jussà que es troba ubicada al vestíbul de l’Arxiu comarcal i on es fa un recorregut a través de diferents pòsters dels treballs que el Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona du a terme molts d’ells a la comarca però també alguns a fora del Pallars Jussà.

A l’exposició es pot veure com molts d’aquests jaciments tenen característiques que els fa ben peculiars. A més, alguns d’aquests pòsters han estat presentats a
Des del Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona no només es treuen les restes a la vista, sinó que darrere hi ha una investigació històrica i de contextualització del patrimoni. Precisament aquests dies s’està excavant al jaciment de Les Esplugues i El Pui de Segur a La Pobla de Segur.

Parlen al vídeo: MARTA SANCHO, PROFESSORA D’ARQUEOLOGIA I HISTÒRIA UB

El Pirineu avui