El Museu Cerdà de Puigcerdà acull fins diumenge l'exposició 'La Retirada a la Vall de Camprodon i Prats de Molló', una mostra d'imatges i relats breus que retrata les dures escenes dels exiliats republicans que l'hivern del 1939 recorrien centenars de quilòmetres per arribar a territori nord-català i francès.

L'exposició, organitzada pel Centre d'Estudis 'La Retirda' de Camprodon, vol ser un homenatge a totes les persones que van viure en primera persona els efectes de la Retirada quan Barcelona va caure en mans franquistes durant la guerra civil espanyola. Es calcula que entre gener i febrer del 39 unes 500.000 persones van travessar els Pirineus per l'Alt Empordà, Cerdanya i Ripollès en busca de refugi a terres nord-catalanes i franceses.

Les escenes d'aquesta etapa de la història van ser capturades pel farmacèutic de Prats de Molló Andé Alis, autor de les fotografies de la mostra.

Els visitants també podran veure un canó trobat al camp pel comissari de l’exposició Lluís Bassanganya, membre fundador del Centre d’Estudis la Retirada, i dues pistoles metralladores trobades a Puigcerdà.

L'exposició es podrà visitar, doncs fins diumenge, a la primera planta del Museu Cerdà

El Pirineu avui