El nou ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, ha donat per resolta l’habilitació d’un punt de control a l’aeroport d’Andorra la Seu per tal de poder acollir vols de fora de l’espai Schengen. Ho ha dit aquest dimecres des de la Seu d’Urgell, on ha anat a entregar les cartes credencials com a ambaixador al corpíncep episcopal, Joan-Enric Vives. En relació a l’habilitació del sistema GPS per permetre les maniobres d’aproximació i enlairament en cas de mal temps, ha assegurat que en pocs mesos podria estar a punt.

Més enllà de l’aeroport, Ros s’ha marcat dues grans prioritats en les relacions entre Andorra i Espanya.

A preguntes dels periodistes, Ros s’ha mostrat satisfet pel procés de primàries que ha fet el PSC a Lleida per substituïr-lo al capdavant de la Paeria, i ha felicitat al nou alcalde, Fèlix Larrosa. No ha volgut valorar, però, les crítiques que s’han fet pel caràcter polític que ha tingut el seu nomenament com a diplomàtic.

Parlen al vídeo: ÀNGEL ROS, AMBAIXADOR D’ESPANYA A ANDORRA

El Pirineu avui