Amb l'objectiu de donar més protagonisme a l'església de Nostra Senyora dels Àngels, l'equip municipal de Llívia crearà una zona enjardinada just davant del temple. De fet, en aquest espai ja hi ha una zona verda però es troba força deteriorada i, segons considera l'ajuntament, no deixa lluir la façana de l'església, que queda pràcticament amagada darrere uns arbres de grans dimensions. El projecte de millora d'aquest espai consistirà en retirar l'arbrat, fer un accés més còmode per als vehicles funeraris i plantar rosers nous.

Des del consistori han explicat que, a banda d'amagar la façana d'aquesta església del segle XVI, l'arbrat també ha fet malbé les escales d'accés.

En els propers dies s'acabarà de definir el projecte d'enjardinament i s'espera que els treballs comencin en les properes setmanes.

Aquesta nova zona enjardinada quedarà connectada amb el fòrum romà, situat a tocar de l'església. L'equip d'arqueòlegs que des de fa anys estudien les restes, ha iniciat recentment una nova campanya d'excavacions amb l'objectiu d'anar coneixent les dimensions del fòrum.

Des de l'ajuntament llivienc han explicat que la zona el fòrum també serà enjardinada i s'hi plantaran arbres i vegetació pròpis d'època romana, com ara les oliveres. A més, també s'estudia la possibilitat d'instal·lar-hi una font. Tot plegat servirà perquè els visitants es facin una idea més exacta de com era el fòrum i Iulia Lybica i, en definitiva, potenciar el turisme al municipi.

Parlen al vídeo: TOMÀS ISERN, REGIDOR AJUNTAMENT LLÍVIA - JORDI GUÀRDIA, DIRECTOR EXCAVACIONS

El Pirineu avui