Un vídeo-pregó realitzat pels usuaris del Taller Claror de la Seu d’Urgell ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de la localitat, que s’allaragrà fins aquest dimarts. El fet que del 4 al 7 d’octubre la Seu i Andorra la Vella acullin els Jocs Special Olympics ha estat un dels motius que ha dut a l’Ajuntament a voler fer aquest tipus de pregó. Justament, després de l’emissió del vídeo s’ha posat en marxa un marcador a la façana del consistori que indica els dies que falten per als jocs.

L’altre plat fort d’aquest cap de setmana de festa major ha arribat diumenge al matí, amb el tradicional Ball Cerdà. Enguany l’han ballat més de 200 parelles, entre adults i infants, i l’han dedicat a Elvira Farràs. L’Elvireta, morta el passat 12 de juny a l’edat de 95 anys en va ser l’ànima i la persona que més va contribuir a que la dansa no es perdés als anys 60.
Justament, els actuals coordinadors li han llegit un poema, i els balladors s’han aturat davant de casa seva per fer-li un petit homenatge.

El Pirineu avui