Un any més, la Festa de l'Estany de Puigcerdà ha tornat a omplir els carrers de música, color i disbauxa. La rua de carrosses de diumenge ha estat el plat fort de la festa. Enguany, com l'any passat, hi han participat catorze agrupacions carrossaires, que han mostrat les seves creacions després de setmanes de treballs. Desenes de veïns i visitants s'han aplegat al nucli històric i comercial per veure desfilar les diferents agrupacions que, com sempre, han sorprès amb carrosses originals, divertides i algunes amb un to crític. Com no podia ser d'una altra manera, la rua ha estat acompanyada per la Vella de l'Estany, un personatge misteriós que viu sota les aigües del llac i que surt un cop l'any per presidir els actes de la festa i veure com ha canviat la vila.
Des de l'ajuntament fan un balanç molt positiu de l'edició d'enguany.

Els 'Embalats de Ger', amb la carrossa inspirada en el popular videojoc de Mario Kart s'han emportat el primer premi. El segon ha estat pels 'Sense Barca' i la seva particular Revolució dels Somriures i els 'Pota de Cabra' i la Llei Seca dels anys 20, han guanyat el tercer premi. Com a novetat, enguany el consistori ha decidit ampliar el nombre de premis de tres a cinc. Així doncs, el quart premi s'ha adjudicat a la carrossa de Harry Potter de la 'Colla Class' i el cinquè se l'ha emportat 'La Tribu' amb la carrossa Stravaganza. Els premis a les carrosses més ben il·luminades han estat per 'Els sense barca' i 'Els pota de Cabra'.
Des de l'ajuntament tenen clar que els protagonistes de la festa són les diferents agrupacions i per això han decidit destinar més ajudes als carrossaires.

Després de la desfilada nocturna, ha tingut lloc el piromusical al llac, que ha posat punt i final a la Festa de l'Estany 2018. Just en acabar la Vella s'ha acomiadat dels vilatans per endinsar-se al llac fins l'any que ve, tal com marca la tradició.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui