Ja està en marxa la setena edició del Festival de curtmetratges rurals Mostremp. La inauguració que va ser conduïda per l'actor trempolí Manel Muñoz i on el film La Bruja que va donar el punt de sortida a 4 dies de cinema a Tremp va comptar amb més de 200 espectadors.

Mostremp a banda d'aproximar els curtmetratges rurals al territori, també vol ser una finestra del territori cap enfora, de manera que enguany ha dedicat una de les seccions de la mostra a cinema relacionat amb la geologia per la recent catalogació de la zona com a Geoparc i també treballa de la mà de les diferents entitats locals per tal de fer arribar el cinema a tots els públics.
Enguany a més, el Mostremp té una vessant volgudament femenina comptant amb 3 directores de renom al jurat, ja que es vol reivindicar el paper de la dona en càrrecs del cinema que normalment es relacionen amb el gènere masculí.

Mostremp calcula una molt bona acollida del festival pel que fa a públic assistent seguint les dinàmiques de les anteriors edicions. La mostra de cinema ja s'ha convertit en una cita ineludible per molts al Pallars Jussà a finals d'agost.

Parlen al vídeo: LLUIS ROY, PRESIDENT ASSOCIACIÓ AMICS DEL CINEMA DE TREMP - NEUS BALLÚS, DIRECTORA DE CINEMA

El Pirineu avui