Justament aquesta festa major, i en concret el Ball Cerdà de diumenge, estaran molt marcats per la mort d’Elvira Farràs. L’Elvireta, principal precursora del manteniment i la revitalització de la dansa quan aquesta estava en els pitjors moments, va morir aquets passat mes de juny. És per això que Pirineus Televisió ha elaborat un documental de prop de mitja hora de durada on es fa un repàs a la seva trajectòria i es posa en valor la importància que va tenir la seva figura en el manteniment del ball. A banda del testimoni de diverses persones que la van tractar i que poden explicar la tasca que va fer, el documental compta amb un document audiovisual inèdit. Es tracta d’una entrevista que Elvira Farràs va concedir a Pirineus TV abans de morir i que fins ara no s’havia emès. El documental s’estrenarà aquest diumenge, a la mitja part del Ball Cerdà, que un any més retransmetrà Pirineus TV a partir de les 11 del matí.

El Pirineu avui