A poques hores de la desfilada de carrosses de la festa de l'Estany de Puigcerdà, les colles carrossaires ultimen els detalls de les seves construccions. Cal tenir-ho tot a punt per diumenge al matí, quan les diferents agrupacions mostraran el resultat després de setmanes de treballs. Una d'elles és la colla La Tribu, formada actualment per una setantena de persones de totes les edats.

Per fer les carrosses les colles utilitzen tot tipus de materials, sobretot fusta, goma EVA o worbla, i molta imaginació. Tot plegat per aconseguir resultats com aquests.

La Tribu es va emportar l'any passat el primer premi amb la seva carrossa Steam Punk. Aquesta vegada el tema escollit per votació ha estat el circ.

La majoria d'agrupacions carrossaires es troben cada any amb la dificultat de trobar un espai on poder treballar. És per això que l'ajuntament preveu adequar l'antic escorxador de la Colònia Simon per tal que les colles puguin utilitzar aquestes instal·lacions. Una notícia molt ben rebuda pels carrossaires, que esperen poder fer-ne ús l'estiu vinent.

La desfilada de carosses és el plat fort de la Festa de l'Estany de Puigcerdà. Enguany hi participaran una quinzena de carrosses, que començaran a recorrer els carrers del nucli urbà a partir de les 10.30 del matí i també ho faran a tres quarts de nou de la nit.

Parlen al vídeo: CARLOS RODRÍGUEZ, DIRECTOR COLLA CARROSSAIRE 'LA TRIBU'

El Pirineu avui