Prop de 250 corredors han participat aquest diumenge a la Verticalp Sky Race, una cursa de 7,5 quilòmetres amb sortida al nucli d'Alp i arribada al cim de la Tosa, a 2536 metres d'alçada, el que significa que els participants han superat uns 1400 metres de desnivell.
Agustí Roc, de 46 anys, ha estat el vencedor de la prova, que ha completat el recorregut amb 1h 1m i 25 segons. La primera dona en creuar la meta ha estat àngela Castelló, que ha registrat un temps d'1 hora i 12 minuts i 51 segons.
A més, la Verticalp també ha tingut la versió infantil d'1,5 i 5 km, per als corredors més joves.
La Veticalp forma part de l'Ultra Cerdanya, un conjunt de curses de muntanya que transcorren per diferents indrets de la comarca i que acostumen a aplegar uns 700 corredors. El passat mes de maig es van celebrar La Marató de 42 km i 2700 metres de desnivell, amb sortida a Bellver i arribada a Puigcerdà; la Trail de 18km i 950 metres de desnivell i la Short de 9k i 640 metres de desnivell. Aquestes dues últimes també van tenir lloc a Alp.

El Pirineu avui