Nombroses poblacions de l’Alt Pirineu i Aran han aprofitat les festes majors d’aquest estiu per tal de fer campanyes de conscienciació contra l’assetjament i la discriminació sexual. A la Seu d’Urgell, les nits de dissabte 25 i dilluns 27 d’agost, el projecte ‘Més que festa’ es farà present de la mà de la campanya ‘NO és NO. A l’Alt Urgell: volem festes lliures de masclisme i LGBTIQfòbia’. Mentrestant, a l’Alta Ribagorça, les festes majors del Pont de Suert, Barruera i Vilaller han disposat per primera vegada d'un estand d'informació sobre el sexisme als espais d'oci nocturn. A través de la campanya “Només sí és sí” es pretén sensibilitzar a tota la població i oferir eines de suport a les persones participants que vulguin denunciar alguna agressió sexista.

La campanya es coordina des del Consell Comarcal però compta amb el suport dels 3 ajuntaments de la comarca i amb les comissions de festes, de manera que hi ha una gran implicació per part del jovent.

Per tal que la campanya Només sí és sí arribi al major nombre de joves possible s'han creat uns grups de voluntaris que s'encarreguen de fer la difusió de la campanya i de repartir el material informatiu i de sensibilització a les festes majors.

Parlen al vídeo: JOSEP LLUIS FARRERO, PRESIDENT C.C. ALTA RIBAGORÇA

El Pirineu avui