L'Ajuntament de Soriguera busca finançament a les diferents administracions públiques per dur a terme un estudi geotècnic sobre el terreny a la zona de Mencui, ja que els episodis continuats de pluges de les darreres setmanes han provocat despreniments que posen en perill l'estabilitat del poble.

Els geòlegs de l'institut Cartogràfic i geològic de Catalunya han presentat un primer informe on creuen necessària la construcció d'un mur de contenció a la part sud del poble i on queda palès el risc de noves allaus. Els veïns han pogut veure com aquests últims dies les esquerdes als carrers i la casa afectada s'han ampliat.

Les esquerdes són ben visibles a la vivenda i al carrer que just es va pavimentar fa uns mesos.

Al mes de juny hi va haver una primera allau a la zona boscosa de davant del poble i fa unes setmanes va baixar un despreniment de terra just a sota el poble que és el que ha causat les esquerdes als carrers i la casa i aquesta darrera setmana ha tornat a moure's la zona boscosa i ha tapat un sender.

Parlen al vídeo: JOSEP RAMON FONDEVILLA, ALCALDE DE SORIGUERA

El Pirineu avui