L'ajuntament de Llívia s'ha mostrat satisfet de rebre el suport del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall per millorar la seguretat de la carretera que uneix Llívia i Puigcerdà. Recordem que Maragall s'ha compromès aquest dilluns a Puigcerdà a adreçar-se a les administracions espanyola i francesa perquè aquestes adoptin mesures per tal de reduir la sinistralitat en aquest vial.
Des del consistori llivienc confien en poder trobar per fi solucions a un problema que fa temps que arrossega i que ha empitjorat en els darrers anys degut al gran volum de vehicles que hi circulen. Es tracta d'una carretera de titularitat espanyola i francesa, molt transitada i estreta i on sovint s'hi produeixen accidents de trànsit. Sense anar més lluny, aquest mes d'agost s'han registrat dos accidents de gravetat.

L'ajuntament de Llívia lliurarà al conseller un informe sobre les possibles solucions per millorar la seguretat de la carretera i els recursos que les administracions hi haurien de destinar. Una d'elles és entubar el rec d'aigua que hi ha a tocar de la calçada i que permetria exemplari el vial.

L'anomenada carretera neutral o internacional és hereva del camí neutre ja indicat en el Tractat dels Pirineus per facilitar l'accés «directe i sense obstacle» entre l'enclavament de Llívia i Puigcerdà.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui