El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, s'ha compromès a adreçar-se a les administracions espanyola i francesa perquè adoptin mesures per reduir la sinistralitat a la carretera neutral que uneix Puigcerdà i Llívia. Durant un acte polític d'ERC a la plaça Santa Maria de Puigcerdà, Maragall ha afirmat que cal actuar en aquest vial tant transitat i on sovint s'hi registren accidents de trànsit, el darrer fa només uns dies. El conseller ha afirmat que la intervenció en aquesta carretera no és molt exigent ni en complexitat ni en recursos.

Per altra banda, Maragall ha aprofitat per apel·lar a la unitat sobiranista i ha dit que ciutadans i institucions han de treballar plegats.
L'acte, que ha aplegat un centenar de persones als peus del campanar de Santa Maria, també ha comptar amb la presència de la delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i l'Aran, Rosa Amorós, qui ha afirmar que el Pirineu té «reptes de futur» que impliquen tothom, i ha posat l'exemple els Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus. També hi ha intervingut el diputat al Parlament de Catalunya i regidor a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana.

Parlen al vídeo: ERNEST MARAGALL, CONSELLER ACCIÓ EXTERIOR I REL. INSTITUCIONALS

El Pirineu avui