Aquest cap de setmana el cinema rural torna a ser el protagonista al Pallars Jussà, enguany però la 7a edició del Festival de cinema Mostremp té com a fil conductor les llegendes i rondalles adaptades a la gran pantalla i comptarà amb experts del tema al Pirineu tan coneguts com Pep Coll i Pau Castell.

A més, Mostremp també s'ha sumat a les celebracions de la certificació enguany del Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Com cada any, el festival ha rebut un centenar de curtmetratges d'arreu del món per entrar a concurs, dels quals se'n seleccionen 15 que són els que es passaran durant els dies del festival i que opten a premi del jurat i del públic. També són un clàssic les seccions juvenils i Pallars-Ribagorça que volen incentivar les creacions dels joves i els projectes audiovisuals sobre el territori.
En aquesta edició s'ha volgut donar visibilitat a la presència femenina dins del món de la creació cinematogràfica i s'ha fet convidant a jurat a les directores  Neus Ballús, Sílvia Quer i Laura Jou i es farà també una taula rodona on es debatrà l'estat actual de la dona en el món de la direcció en cinema.

Parlen al vídeo: JOSE BERGÉS, DIRECTOR MOSTREMP

El Pirineu avui