Els treballs per tal de reobrir la carretera de Torà de Tost ja estan en marxa i s’allargaran unes tres setmanes. Operaris i tècnics de la Diputació de Lleida ja fa uns dies que treballen a la zona on fa prop de dos mesos es va produir una esllavissada que va tallar la via. En aquests moments s’està sanejant la part del talús que va quedar afectada i que es trobava en un estat molt inestable, amb blocs de pedra a punt de caure. De fet, una roca que van fer caure aquest dilluns al vespre ha acabat tallant la via uns metres més avall.

L’obra tindrà un cost d’uns 75.000 euros, 40.000 dels quals aniran a càrrec de la Diputació i la resta de l’ajuntament. Des del consistori han admès que tenir una carretera tallada durant tres mesos és molt de temps, però han remarcat les condicions excepcionals d’aquest hivern i primavera, que han deixat el terreny molt inestable.

Abans de començar els treballs, han visitat la zona geòlegs i enginyers, per tal de determinar la seguretat de l’obra. Tot i aquesta actuació, des de l’ajuntament ja han deixat clar que la carretera de Torà és molt conflictiva i no descarten que més endavant hi pugui haver nous problemes.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, ALCALDESSA DE RIBERA D’URGELLET

El Pirineu avui