Aquest dilluns a la tarda han començat els assajos per al Ball Cerdà, que com cada any tindrà lloc el diumenge de Festa Major de la Seu d’Urgell. Els primers en començar a practicar han estat els infants i adolescents, mentre que al vespre ho han fet els adults. Els assajos s’allargaran fins divendres, i des de l’organització han destacat la necessitat de seguir-los i no refiar-se de l’experiència d’anys anteriors.

El d’enguany serà un Ball Cerdà especial, tenint en compte que al mes de juny va morir Elvira Farràs, una de les principals precursores de la revitalització de la dansa quan aquesta estava a punt de morir.

El Ball Cerdà, declarat fa uns anys Element Patrimonial d’Interès Nacional per part de la Generalitat, tindrà lloc diumenge a partir de les 11 del matí i es podrà seguir en directe per Pirineus TV.
Hi prendran part unes 200 parelles, entre infants i adults, una xifra similar a la d’anys anteriors.

Parlen al vídeo: RAMON ARIL, COORDINADOR BALL CERDÀ

El Pirineu avui