Peramola ha acollit aquest dissabte la primera Trobada Bastonera de Terres de Ponent, tot coincidint amb la festa major de la localitat. L’esdeveniment ha aplegat les colles de Balaguer, Canyelles, Casc Antic, Valls d’Àneu i la pròpia de Peramola. Les colles participants han fet una cercavila fins a la recentment remodelada plaça Josep Roca on, després dels parlament de benvinguda, han presentat els seus balls.

La ballada final mentrestant, ha anat a càrrec dels bastoners locals, que han estrenat un nou ball per a l’ocasió. La trobada l’han organitzada els Bastoners i Grup de Danses de Peramola i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la vila, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Associació Cultural i Festiva Jovent de Peramola i la Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya.

Parlen al vídeo: DOLORS ESPLUGA, CAP COLLA BASTONERS PERAMOLA - YOLANDA ARROYO, CAP COLLA BASTONERS CANYELLES

El Pirineu avui