El proper mes d'octubre, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici serà reconegut com a reserva i destinació turística Starlight que atorga la UNESCO. Els auditors de la Fundació Starlight que al mes de juny van visitar el territori han fet un informe favorable de la candidatura com a zona de qualitat excel·lent del cel i un exemple de protecció i conservació.

Aquest reconeixement vol protegir i conservar el cel estrellat però també salvaguardar l’hàbitat d’un gran nombre d’espècies que necessiten la foscor de la nit per sobreviure i pretén generar activitat econòmica a través del turisme astronòmic i estalvi energètic.

A més es pretén ubicar a la Vall Fosca, a la Casa Matter cedida per l'Ajuntament de Torre de Capdella, un centre del parc nacional dedicat a l'Starlight.

Prop d'aquesta reserva i destinació turística Starlight actualment també s'hi troba el Montsec, que s'estén per la Noguera i el sud del Pallars Jussà.

Parlen al vídeo: JOSEP ENRIC LLEBOT, PRES.PATRONAT PARC NACIONAL - KIKE HERRERO, ASTRÒNOM OBSERVATORI MONTSEC - JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE TORRE DE CAPDELLA

El Pirineu avui