Ferrocarrils de la Generalitat ja ha adjudicat les obres d'ampliació del Telecabina Alp 2500, que contemplen allargar la línia actual fins al refugi del Niu de l'Àliga. La construcció d’aquest segon tram del telecabina permetrà recuperar l’accés directe a gran part del domini esquiable de la zona de la Tosa d’Alp, reforçar la cooperació de les estacions de La Molina i Masella i, a més, potenciar i consolidar l'atractiu turístic de les estacions durant tot l'any. En aquest sentit, des de Ferrocarrils tenen clar que l'ampliació del Telecabina desestacionalitzarà el turisme a la vall i això tindrà un impacte econòmic positiu al territori.
Les obres, pressupostades en 5 milions d'euros, consistiran en la instal·lació de nou pilones, la cimentació, el muntatge elèctric, les cabines i un hangar de l’estació de retorn. Es tracta d’un telecabina monocable a moviment continu de pinça desembragable de 8 places. El nou traçat serà de poc més d'un quilòmetre i superant una pendent de 178 metres.
Per altra banda, Ferrocarrils també preveu construir el nou Telecadira Coll del Pal, que sortirà des del llac de La Molina i arribarà fins aquesta estació. Aquestes obres compten amb un pressupost d'1 milió d'euros.
Es preveu que tant el nou tram del telecabina com el telecadira entrin en funcionament l'estiu vinent.

El Pirineu avui