El fundador i director de la Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà, Xavier Piguillem, s’encarregarà aquest agost i per segon any consecutiu de la direcció de “El Retaule de Sant Ermengol” de la Seu d’Urgell.
Piguillem, que també és regidor de Cultura de l’Ajuntament puigcerdanenc i col·labora habitualment en molts projectes teatrals de la comarca, assumeix de nou la direcció del Retaule amb l’objectiu de seguir amb el procés de millora continuada per oferir un espectacle de qualitat i accessible al públic, posant èmfasi en la seva fluïdesa i intentant enllaçar els quadres de tal manera que l'obra tingui més dinamisme.
Pel que fa a novetats, l’espectacle, que enguany celebra el seu 61è aniversari, mantindrà el canvi d’horari que ja es va fer en la passada edició, sent les representacions a 2/4 d’11 de la nit, alhora que es passarà de 8 a 5 representacions entre els dies 3 i 7 d'agost.
“El Retaule de Sant Ermengol”és un espectacle de música, llum i color que es representa a l’aire lliure en un escenari habilitat a l’interior del claustre de la catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell.
La història narra la vida del bisbe Sant Ermengol explicada en deu escenes, o quadres plàstics, que representen els moments més culminants de la seva existència.

El Pirineu avui