La sala d'exposicions de l'Espai Ceretània de Bolvir acull aquests dies l'exposició del pintor Manuel Capdevila 'Una realitat transformada per l'emoció'. Una trentena d'obres on l'autor dona la seva particular visió de l'entorn, la natura i la vida. Així, s'hi poden veure pastures, camins, carrerons o el mar, tots representats amb colors vius que captivaran el visitant.
Manuel Capdevila va néixer el 1910 a Barcelona. Després de formar-se a la ciutat comtal i fer una estada a Paris, va començar a realitzar exposicions regularment tant individuals com col·lectives a Barcelona, Alemanya o Estats Units obtenint diversos premis i distincions al llarg dels anys.
La pintura de Capdevila pertany a la generació de creadors coneguda amb el nom de 'Generació Prohibida'. Aquests pintors que tot just començaven la seva carrera quan va esclatar la guerra, vam ocupar el buit artístic existent durant els anys més foscos de la postguerra. Capdevila s'ha mantingut al marge de la crítica i s'ha distingit per fer una art personal i independent que no fa cap concessió als convencionalismes ni a les modes.

El Pirineu avui