La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona preveu arribar a una ocupació del 75% a Cerdanya durant la primera quinzena del mes d'agost. L’ocupació de la segona quinzena s’espera que aproximadament sigui un 5% més baixa a totes les comarques gironines, però la Federació apunta que s’haurà de veure com afecten les reserves d’última hora al sector.
Les previsions, doncs, són força semblants a les que es van assolir l'agost de l'any passat, quan l'ocupació va arribar al 80%. Com llavors, els dies on es concentrarà el major nombre de reserves seran de l'11 al 15 i possiblement també el cap de setmana del 25 i 26, quan tindrà lloc la Festa de l'Estany de Puigcerdà.
Pel que fa a l'ocupació de juliol a la vall, aquesta ha estat d'un 56%, xifra que en comparació amb l’ocupació registrada a la Costa Brava, on s’ha arribat al 80%, deixa de manifest que aquest juliol s’ha optat pel turisme de platja, deixant el de muntanya per l’agost.
El perfil de turista que passarà per la comarca seran parelles de mitjana edat i famílies catalanes seguides de franceses, tot i que també s’espera turisme de la resta d’Estat Espanyol i internacional, mentre que la mitjana d’estades situarà entre els 2 i 3 dies.

El Pirineu avui