L'ajuntament de Puigcerdà té clar que un dels pilars de la Festa de l'estany és, sens dubte, la cavalcada de carrosses. És per això que destinarà més recursos a les colles carrossaires. Davant la dificultat que moltes tenen en trobar un espai on poder fer la carrossa, l'equip de govern ha decidit habilitar l'antic escorxador situat a la Colònia Simon perquè, de cares a l'any vinent, aquelles colles que ho necessitin puguin utilitzar el local.

Des del consistori han recordat que, a banda d'habilitar aquest nou local, en els darrers anys l'ajuntament ha fet d'intermediari entre els propietaris de les naus o magatzems i les colles carrossaires per tal de facilitar els tràmits a totes les parts i ajudar a les colles a trobar espais on treballar. En aquest sentit, també ha fet una crida a la col·laboració dels veïns que disposin d'espais perquè accedeixin a llogar-los.
Per altra banda, en aquesta pròxima edició de la Festa de l'Estany, que tindrà lloc del 20 al 26 d'agost, l'ajuntament ha augmentat els ajuts que reben les colles, que passen dels 800 als 900 euros, i també els premis, que passaran dels 1.150, 1.350 i 1.650 euros que rebien el tercer, segon i primer classificat a guanyar 1.400, 1.600 i 1.800 euros respectivament. Alhora s'ha creat un quart premi que rebrà 1.200 euros. Els dos premis a les carrosses més ben il·luminades de la cavalcada nocturna es mantindran en 300 i 600 euros. 
Tot plegat suma prop de 20.000 euros que l'ajuntament de Puigcerdà destinarà enguany a la Festa de l'Estany que recordem és la celebració de l'any més concorreguda i més antiga, suma 132 edicions.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui