El peatge del túnel del Cadí és el més car de l’estat, segons el darrer informe que ha presentat “Automobilistes Europeus Associats” i que analitza el preu per quilòmetre de les diferents vies de pagament. Asseguren que al Túnel del Cadí es paguen 39 cèntims d’euro per quilòmetre, el que suposa un total d’ d´11,64€ pels 29,7km que té la infraestructura. Aquest preu contrasta amb la d’altres peatges de similar distància com pot ser el tram de peatge de 28km que va de Puxeiros a Baiona, a Pontevedra, i on els conductors només paguen 5cèntims per cada quilòmetre.
Segons l’informe d’“Automobilistes Europeus Associats” el segon i tercer lloc del rànquing dels peatges més cars de l’Estat també l’ocupen infraestructures catalanes.
Al Túnel del Cadí el segueix el Túnel de Vallvidrera amb un preu de 25cèntims per cada quilòmetre recorregut, mentre que en tercera posició es troba l´autopista de Manresa a Terrassa i el seu tram fins a Sant Cugat amb un preu de 24cèntims per quilòmetre.

El Pirineu avui