El Festival de Música de la Guingueta d’Ix celebra aquest agost 50 anys d'història i ho fa amb un programa farcit de concerts i visites patrimonials. En total s'han programat 8 concerts de música clàssica i jazz, que arrencaran aquest dijous i s'allargaran fins al 14 d'agost. Des de l'ajuntament han explicat que es tracta d'un festival més que consolidat, dels més antics de França, on l'any passat hi van assistir unes 1500 persones.

El festival començarà aquest dijous a l’església Romànica d’Hix amb la jornada “Hix...tòrica” que combinarà el patrimoni amb la música del guitarrista Aynur Begutov. Els dies 7, 8, 10 i 12 serà el torn del cicle de música clàssica titulat enguany “La Musique au Féminin” que anirà a càrrec de formacions femenines que, de fet, és una de les novetats d'aquesta edició.

Els dies 9 i 11 serà el torn del jazz amb els concerts “de la Huchette à la Guinguette” al pavelló poliesportiu i que enguany comptaran amb l’actuació de la Big Band de Dany Doriz el dia 9 i un tribut a La La Land i Fred Astaire el dia 11.
El punt i final a aquests 50è aniversari serà el dia 14 amb una gran festa que comptarà amb un concert que s'allargarà més de 5h.

Parlen al vídeo: JEAN JACQUES FORTUNY, ALCALDE DE LA GUINGUETA D'IX

El Pirineu avui