Dins el Festival Transfronterer d'Arts Escèniques que organitzen des de fa quatre anys Puigcerdà i La Guingueta d'Ix, aquest dilluns a la nit el Casino Ceretà s'ha omplert de gom a gom per escoltar el concert que han ofert acordionistes d'arreu del món. Es tracta de la 43 a trobada d'acordionistes del Pirineu que cada estiu porta els millors intèrprets a poblacions com Arsèguel, La Seu d'Urgell o Puigcerdà.
La Trobada va arrencar divendres a la capital urgellenca i comptarà amb 13 concerts que oferiran músics solistes i formacions d’una dotzena de països com França, Escòcia, Rússia o Colombia.
En el concert de Puigcerdà hi han participat una dotzena de solistes i petites formacions, entre les quals hi ha l'ucraïnès Vladimir Denissenkov, que ha deixat bocabadats als assistents amb l'habilitat que té a l'hora de tocar l'acordió.
La Trobada amb els acordionistes del Pirineu és un dels festivals de música popular i tradicional més antics de Catalunya, reconegut com el punt de partida de la recuperació de l’acordió diatònic al país. Una de les novetats d'enguany és la presència de joves acordionistes del territori que actuaran amb músics de reconegut prestigi.
El darrer concert serà el dijous 2 d'agost a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell.

El Pirineu avui