Bellver de Cerdanya es convertirà, del 10 al 12 d'agost, en la capital de la música de les muntanyes d'Europa. La població serà, per sisè any, l'epicentre del Festival Trama, que enguany comptarà amb la participació de 16 formacions provinents de Catalunya, País Basc, Alsàcia, Itàlia i Sardenya. Un dels atractius d’aquesta edició serà el cantautor Roger Mas, que oferirà el concert inaugural el divendres 10 d’agost. Però, a més, el Trama continua apostant per les propostes singulars, com un concert experimental a la Fou de Bor o el que oferirà Romain Baudoin amb un instrument inventat per ell mateix o el de Mixel Etxekopar i François Rossé al centre cívic Escoles Velles.

A banda de concerts experimentals, al Trama també hi tenen cabuda propostes més multitudinàries, com balls que es faran a la plaça Major de Bellver i tallers de dansa oberts al públic. A més, en aquesta ocasió, la mostra posarà èmfasi a les bandes arrelades al territori, ja que també hi participaran els alumnes de l'escola de Folk del Pirineu.
A més de la identitat col·lectiva que aporten aquests tipus de festivals, des de la diputació de Lleida també han remarcat l'impacte econòmic positiu que generen al territori.

Paral·lelament, el cicle Entramat començarà a animar l’ambient de Bellver de Cerdanya amb cinc concerts que se celebren les dues primeres setmanes d’agost les esglésies cerdanes de Lles de Cerdanya, Montellà, Prullans, Prats i Riu de Cerdanya.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA - PAU RECHA, REGIDOR CULTURA BELLVER DE CERDANYA - ANTONI NAVINES, DIPUTAT DIPUTACIÓ LLEIDA

El Pirineu avui