Aquest dissabte a la tarda ha arrencat la 9a edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya. Fins dissabte es projectaran un total de 161 films, entre llargmetratges i curtmetratges, en 44 sessions de projecció, la majoria de les quals seran al Museu Cerdà de Puigcerdà. D'aquests, prop d'un 30% provenen de països com Estats Units, Holanda o Alemanya.
La inauguració del festival s'ha dedicat als films de Km0, és a dir, aquells que s'han rodat en part a la comarca. 'Los Desheredados', de Laura Ferrés i enregistrat a Lles i Réquiem del 92, d'Àlex Sequera i rodat a Prullans, entre d'altres, han estat els plats forts del primer dia del festival.

El programa d’enguany inclou algunes estrenes absolutes a nivell mundial i films premiats als Premis Goya, Gaudí, Cannes.
L’entrega de premis serà dissabte a la tarda, amb la Sessió del Públic (on aquest vota en directe els curtmetratges finalistes) i clourà la vetllada el tradicional còctel de cloenda, amb catifa vermella i desfilada d’un nombre important de professionals del món del cinema.
Pel que fa a les activitats paral·leles, es projectaran els millors curtmetratges que els joves van fer en el curs d’SMARTSFILMS, dins la setmana Universitària de Puigcerdà, i també hi hauran diferents tallers de manualitats o el Trivial-Vermut de Cinema.
Recordem que les entrades són numerades i es poden reservar gratuïtament a www.cerdanyafilmfestival.cat i a través del portal Ticketea.

Parlen al vídeo:

El Pirineu avui