Una vintena de joves talents d'arreu del món participaran, del 12 al 24 d'agost, al Puigcerdà Music festival, una proposta que combina la formació de nois i noies músics amb un programa de concerts que oferiran ells mateixos i els seus professors. Enguany hi participaran un total de 21 joves vinguts dels Estats Units, Taiwan, Romania, Itàlia, Israel, Andorra i Espanya, els quals, durant aquests dies i en un entorn més distès, rebran formació de piano, violí i violoncel per part de deu reconeguts músics i professors.

El Puigcerdà Music Festival premiarà els millors alumnes.

A més, enguany també hi haurà un premi especial a l'alumne que millor interpreti una peça del compositor Debussy.
Per altra banda, associació ha becat un alumne de l'escola municipal de música Issi Fabra que participarà activament a les classes.
Pel que fa als concerts, se n'han programat 8, de cambra, de solistes i de petites formacions, que tindran lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà i a la mediateca de Sallagosa. Els concerts de joves emergents són gratuïts i la resta tenen un preu d’entre 10 i 15 euros. Les entrades ja es poden adquiria l’Oficina de Turisme de Puigcerdà.
Just abans de començar el Puigcerdà Music Festival, del 8 a l'11 d'agost, es farà un taller d'òpera, on els alumnes treballaran l'expressió escènica amb l'actor Joel Pla i formació corporal i tècnica vocal amb la soprano Jonaina Salvador.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - LAIA MARTÍN, DIRECTORA ASSOCIACIÓ PUIGCERDÀ MUSIC FESTIVAL

El Pirineu avui