Després de l’èxit de visites que varen tenir les explotacions del sector primari durant el mes d’agost de l’any passat, el Patronat de Turisme de Cerdanya, juntament amb pagesos i ramaders, s’han tornat a organitzar per repetir l’experiència. Enguany les explotacions agrícoles i ramaderes tornen a obrir les seves portes, des d’ara i fins a finals d’octubre, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca i fer viure als visitants com és el dia a dia a pagès.
Entre l’oferta de visites hi ha Cal Grauet de Saga, Cal Calsot de Montellà, Ca l’Alsina de Puigcerdà, 30 Cabres - La Formatgeria d’Éller, Mas Cal Gintó de Mosoll, la Formatgeria de Montmelús, El Verger Cerdà de Prullans i La Torre d’Estoll. Aquestes explotacions representen àmpliament la varietat de productes de la comarca, com són iogurt i mató artesanals, formatge de cabra, ous ecològics, compota de poma ecològica d’alta muntanya o carn de vedella ecològica.
Durant la visita, a més de conèixer com és la vida a pagès es podran degustar els productes que elaboren i aquells que ho desitgin podran comprar-los directament al productor.
La compra dels tiquets de visita es poden fer a qualsevol oficina de turisme de la comarca i ben aviat, també a la web visitesapages.origencerdanya.cat

El Pirineu avui