Més d'un centenar de persones de totes les edats s'han reunit aquest dimecres a Llívia per fer el primer assaig de la futura colla castellera de Cerdanya. La iniciativa es va proposar fa només unes setmanes a través de les xarxes socials i han estat molts els que els ha entusiasmat el projecte. Després d'una primera sessió informativa on els interessats van rebre els consells de la mà de la colla castellera d'Andorra, ja ha tocat començar a assajar les primeres formacions.
Elies nova, alcalde de Llívia i impulsor de la iniciativa, s'ha mostrat molt sorprès de la bona acollida que ha tingut la proposta i ha remarcat que la futura colla tindrà un caràcter comarcal i transfronterer.

Una vintena de castellers de la colla andorrana han estat els encarregats de dirigir aquest primer assaig. Saber-se posar la faixa, fer correctament la pinya, enfilar-se sobre un company o fer l'aleta, en el cas d'aquest grup de futures enxanetes, han estat algunes de les coses que els han ensenyat.

De moment s'ha programat un assaig per setmana al poliesportiu de Llívia i al setembre se'n faran dos per setmana. Com en aquest primer, els propers assajos seguiran comptant amb el suport de la colla andorrana i amb l’experiència de membres que ara formen part de la colla ceretana i que ja han estat castellers a altres agrupacions d’arreu de Catalunya. Per altra banda, en els propers dies també s'escolliran la junta directiva i la tècnica.
La colla castellera de Cerdanya se sumaria a les colles ja existents al Pirineu, com les nord catalanes del Riberal, Vallespir i del Conflent, la de la Pobla de Segur o la d'Andorra. El que tenen clar els seus impulsors i el veïns que han respòs a la convocatòria és que la comarca ha de tenir la seva colla castellera per tal que els castells es vagin estenen poc a poc a les comarques pirinenques.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA - JULI PENYA, PRESIDENT CASTELLERS ANDORRA

El Pirineu avui