Oferir als veïns però sobretot als visitants un conjunt de sortides que combinin la marxa nòrdica i senderisme i que, al mateix temps, posin en valor el benestar i els atractius de la comarca és el l'objectiu del programa 'Cerdanya Senderisme de Salut'. L'entitat Guies de Muntanya, en col·laboració amb Nordic Walking Pirineus, impulsen aquest agost una nova edició del programa, que inclou 8 sortides guiades de senderisme en espais naturals protegits, com el parc natural del Cadí Moixeró a la Baixa Cerdanya, i el Parc natural dels Pirineus Catalans a l’Alta Cerdanya.

Les caminades seran als boscos del Moixeró, a l’estany de Lanós, al Pic dels Moros, la Vall de Llo, els estanys del Carlit o una marxa nòrdica sota la lluna plena al puig de Ginebró. També s'ha previst una sortida a les Gorges de Carançà i als camins d’Éller a Meranges.
La iniciativa és oberta a tothom tot i que està encarada als estiuejants allotjats en els establiments turístics o que gaudeixen de la gastronomia local. Les inscripcions, que tenen un preu de 5 euros per als majors de 12 anys, es poden fer a l’Oficina Municipal de Turisme de Puigcerdà.
A banda i pel que fa a la marxa nòrdica, el programa d’activitats “Cerdanya Senderisme de Salut” també ha previst diferents sessions, batejos i cursos de Marxa Nòrdica tant al municipi de Puigcerdà com als d’Alp i Llívia.
El programa compta amb el suport dels ajuntaments d'aquestes tres poblacions, de l'estació de la Molina i de la Diputació de Girona.

Parlen al vídeo: JORDI PAU CABALLERO, DIRECTOR TÈCNIC GUIES PIRINEU

El Pirineu avui