El Grup de Recerca de Cerdanya impulsa una nova edició, la desena, de “A l'estiu Recerca't”. Durant els mesos de juliol i agost, l'entitat ha programat un seguit de conferències de diferents temàtiques i altres activitats culturals, com una nit dedicada a la poesia, prevista per aquest dimecres a l'ermita de Rigolisa. Així, el programa d'estiu inclou 9 xerrades: la flora autòctona de Bolvir, els orígens de l'esport a Cerdanya, el calendari egipci, el genocidi d'Armènia o la llibertat de posar-se el vel islàmic, entre d'altres.
Menys una que es farà a l'Espai Ceretània de Bolvir, la resta de les conferències tindran lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà a les 7 de la tarda.
A més, i ja al setembre, concretament el dia 9, tindrà lloc a Prullans l'entrega dels premis Sebastià Bosom i Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà.

Per altra banda, el GRC organitza aquest estiu una nova edició del Cicle Joves Investigadors, on dos estudiants de Batxillerat exposaran els seus treballs. Jofre Abellanet, l'alume de l'INS Pere Borrell que ha guanyat recentment el Premi Aucer al millor estudiant de la comarca, ha parlat aquest dilluns sobre una possible ampliació del Parc Natural del Cadí-Moixeró i divendres, Quim Real, exposarà el seu treball titolat 'Europa i Cerdanya: una connexió insuficient'.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRC

El Pirineu avui