En la darrera reunió de la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran celebrada a la seu del Consell Comarcal de Cerdanya, la Generalitat ha presentat el projecte d’instal·lació de la xarxa de pals de cobertura telefònica del número d’Emergències 112. L'actuació, impulsada pel Departament d'Interior, preveu instal·lar 120 pals als parcs naturals del Pirineu, 15 dels quals seran a Cerdanya i 23 a l'Alt Urgell.
Es tracta d'un sistema de senyalització que ofereix cobertura telefònica per tal de contactar amb el telèfon d’emergències en cas de necessitat, de manera que l’usuari no només tindrà cobertura de qualsevol companyia telefònica, sinó que a més la seva trucada serà geolocalitzada pel 112, qui facilitarà les coordenades exactes de la persona als serveis d’emergència com són els bombers o els cossos de seguretat. En el cas de cobertura francesa o andorrana, els serveis d'emergències dels dos països també derivaran la trucada als homòlegs catalans. 
Durant les properes setmanes, tècnics del Departament visitaran els punts on està prevista la seva instal·lació amb l’objectiu d’analitzar el nivell de cobertura de les diferents companyies amb el 112.
A Catalunya hi ha 194 pals de senyalització de cobertura situats, principalment, a les comarques de Barcelona i Girona.

El Pirineu avui