El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya ha rebut enguany un total de 1300 films a concurs, dels quals se n'han seleccionat finalment 161. La 9a edició del certament, que arrencarà aquest dissabte a la tarda i s'allargarà una setmana, comptarà amb 44 sessions de projecció, la majoria de les quals es faran al Museu Cerdà de Puigcerdà. Des de la Cerdanya Film Commission destaquen el gran volum de films que han rebut enguany i la internacionalització del festival, ja que hi tornaran a haver projectes d'arreu del món. Concretament, prop d'un 30% dels films rebuts provenen de llocs com els Estats Units, Amèrica del Sud, Alemanya o Holanda.

Destaquen com a novetats les noves sessions matinals al Museu Cerdà i al Parc dels Búnquers de Martinet. Aquestes últimes, centrades en documentals relacionats amb la memòria històrica i el context de la Guerra Civil, es realitzaran a l’interior d’un búnquer d’artilleria del propi parc.
El programa d’enguany inclou algunes estrenes absolutes a nivell mundial, nombroses estrenes de films a Catalunya i films premiats als Premis Goya, Gaudí, Cannes. També cal destacar les projeccions dels aclamats documentals “Petitet” (Carles Bosch) o el multipremiat “Los Desheredados” (Laura Ferrés), que es va rodar en part a Cerdanya.
Les sessions començaran dissabte a la tarda i s'allargaran fins el dissabte 4 d'agost al matí. L’entrega de premis serà a la tarda, amb la Sessió del Públic (on aquest vota en directe els curtmetratges finalistes) i clourà la vetllada el tradicional còctel de cloenda, amb catifa vermella i desfilada d’un nombre important de professionals del món del cinema.
Pel que fa a les activitats paral·leles, es projectaran els millors curtmetratges que els joves van fer en el curs d'SMARTSFILMS, dins la setmana Universitària de Puigcerdà, i també hi hauran diferents tallers de manualitats o el Trivial-Vermut de Cinema.
El 9è Festival Internacional de Cinema de Cerdanya vol fer un salt de categoria com el gran certamen audiovisual del Pirineu i una cita obligada en la programació cultural d’estiu a la comarca.
Recordem que les entrades són numerades i es poden reservar gratuïtament a www.cerdanyafilmfestival.cat i a través del portal Ticketea.

Parlen al vídeo: ENRIC QUÍLEZ, PRESIDENT GRC

El Pirineu avui