L'ajuntament de Puigcerdà va decidir el 2014 pintar de taronja algunes places d'aparcament del nucli històric i comercial de la vila i limitar el temps d'estacionament dels vehicles, amb l'objectiu de convertir-les en places rotatòries i gratuïtes. Concretament, les tretze places d'aparcament de la plaça Cabrinetty han estat, des de llavors, zona taronja i això vol dir que els conductors han d’indicar l’hora que hi deixen el seu vehicle fins a un màxim de dues hores. Doncs bé, l'equip de govern municipal estudia ara mesures perquè realment aquestes places siguin rotatòries, ja que ha detectat que molts veïns excedeixen el temps màxim d'estacionament.

Des del consistori han explicat que encara no han definit quines mesures es prendran per evitar l'abús de la zona taronja però que algunes de les opcions podrien ser portar a terme una campanya informativa o bé canviar el sistema de regularització.
Malgrat tot, des de l'ajuntament tenen clar que cal seguir apostant per la zona taronja d'aparcament gratuït en aquelles zones properes als comerços, restaurants o serveis. És per això que ha habilitat 7 noves places amb limitació horària al carrer Sebastià Bosom, a tocar de la N-152.

Cal indicar, doncs, l'hora en que s'ha estacionat el vehicle en zona taronja de 9 a 1 i de 3 a 8 de dilluns a diumenge.

Parlen al vídeo: ALBERT CASAS, REGIDOR MOBILITAT PUIGCERDÀ

El Pirineu avui