Els empresaris, treballadors i veïns de la Seu d’Urgell que van començar fa unes setmanes una recollida de signatures per millorar la seguretat dels vianants a la zona de Lleteries han aconseguit 1.600 suports. Els impulsors de la iniciativa remarquen que aquest és un punt on cal creuar la carretera Nacional 260 dues vegades per poder accedir o sortir de la Seu d’Urgell des d’una zona on hi ha indústries i una funerària. Això, alerten que comporta un risc especialment en el pas de vianants més proper a la corva de l’antic càmping Valira, ja que la visibilitat dels vehicles que baixen d’Andorra és limitada. De moment, els impulsors de la iniciativa estan satisfets de la resposta de la ciutadania.

Les signatures les entregaran aquest dilluns a l’Ajuntament de la Seu per tal que el consistori pugui fer més força davant de Fomento, que és la titular de la via. La solució passaria perquè s’ampliés el pont sobre el Valira per la part dreta i s’hi fes una vorera que evités creuar dues vegades la carretera.

Des de l’Ajuntament de la Seu han indicat que ja fa uns mesos van fer aquesta demanda a Fomento però que de moment no han rebut resposta per part del ministeri.

Parlen al vídeo: RAFEL CARMONA, IMPULSOR INICIATIVA

El Pirineu avui