La Generalitat ha nomenat aquest dimarts a Rosa Amorós com a delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran. D’aquesta manera s’ha restituit a la pallaresa en el càrrec que ocupava abans que el govern espanyol la destituís en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, el 31 d’octubre passat. La designació d’Amorós i de la resta de delegats territorials del Govern s’ha anunciat aquest dimarts després de al reunió setmanal de l’Executiu.

Rosa Amorós va ser diputada al Parlament del 2012 al 2015, mentre que el gener del 2016 va ser nomenada delegada del Govern. A més, va ser regidora a l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà entre 2011 i 2015. Durant els mesos d’aplicació del 155, la gestió de tot allò relacionat amb l’Alt Pirineu i Aran s'ha fet a través de la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

Parlen al vídeo: ELSA ARTADI, PORTAVEU DEL GOVERN

El Pirineu avui