L’Ajuntament de la Seu d’Urgell està començant a planificar un projecte per tal de fomentar al mobilitat sostenible a la ciutat i al seu entorn a través de la bicicleta. Tot plegat ho voldria dur a terme amb l’ajuda dels fons europeus Feder, que tot just ara obren la segona convocatòria a Catalunya pel període 2014-2020. De fet, aquest dijous s’han presentat a la Seu els detalls d’aquests ajuts a ens locals de l’Alt Pirineu. En el cas de la capital de l’Alt Urgell, volen optar-hi amb aquest projecte de mobilitat, tot i que encara queden molts aspectes per definir.

Aquesta segona convoctaròria d’ajudes comptarà amb una dotació de 37 milions d’euros, que s’hauran de repartir per tot Catalunya. És per això que des de la Generalitat s’ha destacat la necessitat de travar bons projectes al voltant de la valorització del patrimoni cultural i natural, i del respecte al medi ambient.

A l’Alt Urgell els fons FEDER han permès tirar endavant projectes com el Cinyell Verd de la Seu, l’Espai Ermengol, la Seu Medieval i, últimament, el Camina Pirineus, que tot just s’està desenvolupant i que ha de situar la comarca com a referent del senderisme.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - ROSA VESTIT, DIRECTORA GRAL. ADMINISTRACIÓ LOCAL

El Pirineu avui