La Generalitat ha distingit amb la Creu de Sant Jordi l’Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà. L'entitat és una de les 24 associacions que han estat reconegudes enguany amb aquesta distinció.
Segons ha explicat la Generalitat, s’ha decidit reconèixer l’entitat ceretana per la seva dedicació i compromís amb la comarca i per haver demostrat l’esperit solidari del cos de salvament format únicament per voluntaris. El Govern també n’ha destacat la seva voluntat de servei col•lectiu, realitzant un treball eficaç en favor de la seguretat ciutadana i la preservació del paisatge cerdà.
A banda dels Bombers de Puigcerdà, algunes de les altres entitats guardonades amb la Creu de Sant Jordi 2018 són Open Arms o l’Associació Catalana de Drets Civils, que agrupa les famílies dels polítics presos i a l’estranger. Pel que fa a personalitats, en aquesta edició seran reconeguts 31 particulars, entre ells Sor Lucia Caram o l’escriptor Jordi Sierra Fabra.
L’acte de lliurament dels guardons serà el proper dilluns dia 23 a les 7 de la tarda al Palau de la Música de Barcelona.

El Pirineu avui