Cerdanya és una comarca sense tradició castellera. Però això podria canviar en els propers mesos. Un grup d'aficionats als castells han decidit crear la primera colla cerdana i ja han llançat la proposta a través de les xarxes socials amb l'objectiu de donar a conèixer la iniciativa. De fet, aquesta setmana també ha tingut lloc la primera sessió informativa a Llívia, on hi ha participat una vintena de persones, entre les quals alguns membres de la Colla Castellera d'Andorra. Fins i tot, en acabar s'han atrevit a assajar un pilar de 3.
La nova colla, de caràcter comarcal i transfronterer, té el seu punt d’origen a Llívia i un dels seus promotors és l’alcalde Elies Nova.

Nova ha explicat que tot i que encara s'estan fent els primers passos per tenir una colla castellera a Cerdanya, la proposta està rebent molt suport i molts veïns de les dues bandes de la frontera han mostrat interes per fornar-ne part. També ha generat debat el nom i el color de la camisa, que es debatrà més endavant. Per ara s'ha convocat un primer assaig el proper dimecres 25 de juliol a les 20.30 al parc de Sant Guillem de Llívia.
La colla castellera de Cerdanya se sumaria a les colles ja existents al Pirineu, com les nord catalanes dels Castellers del Riberal, els Angelets del Vallespir, els Pallagos del Conflent, els Castellers d’Andorra o els Malfargats del Pallars, que estan en procès de formació.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

El Pirineu avui