El Govern preveu tenir "enllestit" aquest juliol un document preliminar del nou Pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom de Cerdanya. Amb l'objectiu d'ultimar la proposta del nou pla, el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, es va reunir divendres a la capital ceretana amb els ajuntament de Das i Fontanals de Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya i el Síndic de Greuges.
Un cop enllestit el document preliminar, aquest es lliurarà als ens municipals per a la seva revisió i després es posarà a disposició dels ciutadans per a la seva consulta. Durant la fase de revisió, els ens municipals podran fer aportacions i suggeriments al document preliminar. Tot plegat servirà per elaborar el document final que s'espera que s'aprovi a la tardor.
Recordem que el PDUA de l'aeròdrom de Cerdanya es va aprovar inicialment l'any 2015, però la seva aprovació definitiva es va posposar per les critiques sorgides al territori. La conselleria de Territori i Sostenibilitat no preveu augmentar la capacitat operativa ni admetre aviació comercial a l'aeròdrom, sinó mantenir-hi l'aviació lúdica i esportiva, els globus aerostàtics o el vol a vela com les activitats de referència. Actualment, s'estan tramitant els PDUA dels aeròdroms d'Igualada Òdena i Empuriabrava, mentre que a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell ja en tenen un d'aprovat.

El Pirineu avui