Un grup de veïns de la vall de la Vansa i Tuixent han començat una recollida de signatures per tal de demanar a la Generalitat que arregli la carretera C-462. Aquesta és la única via de comuicaicó pavimentada que tenen els habitants dels municipis de Josa i Tuixent i la Vansa i Fórnols per anar i venir de la capital comarcal, la Seu d’Urgell. Els veïns denuncien que fa més de vuit anys que la millora global de la via està pressupostada però que només s’han anat posant pedaços.

A més, entre Adraén i la Seu d’Urgell la carretera és un metre més estreta del que hauria de ser, i això fa que el creuament amb vehicles de gran tonatge sigui complicat. Cal tenir en compte que la via també dona accés a l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent la Vansa i que sovint hi circulen autocars. Les signatures recollides s’entregaran en una reunió que mantindran properament els alcaldes dels dos municipis afectats amb la direcció de Carreteres de la Generalitat.

La recollida de signatures s’està fent en diferents establiments tant de la vall de la Vansa i Tuixent com de la Seu d’Urgell i altres indrets de l’Alt Urgell.

Parlen al vídeo: CAROL BOTELLA, IMPULSORA SIGNATURES

El Pirineu avui