Desenes de persones han assistit aquest dilluns a la inauguració de la renovada plaça Barcelona de Puigcerdà, un dels principals accessos al nucli històric i comercial de la vila. Després de mesos de treballs i d'un hivern rigorós que ha obligat a allargar l'execució de les obres, finalment l'ajuntament ha mostrat als veïns i veïnes el resultat final.
L'element més característic de la nova plaça és la rotonda centrat, on s'ha col·locat la font escultòrica de nom 'Aquae' dissenyada pels artistes locals Ernest Altés i Albert Tàpies. Després dels parlaments, l'equip de govern local ha posat en marxa la font i ha estat uns dels moments més fotografiats de l'acte.
L'actuació ha consistit en fer unes voreres més amples, eliminar les barreres arquitectòniques, soterrat el cablejat elèctric, plantar arbrat i, en definitiva, convertir la plaça en un espai més agradable per als veïns.
Des del consistori s'han mostrat satisfets del resultat i han recordat que, a banda de la plaça Barcelona, darrerament també s'ha actuat en els carrers adjacents amb l'objectiu de millorar la porta d'entrada al nucli de la població.

Des de l'ajuntament han recordat que aquesta actuació s'ha hagut de portar a terme durant un dels hiverns més durs dels últims anys. En aquests sentit, l'equip municipal s'ha disculpat per les molèsties que els treballs han ocasionat als veïns i comerciants.

Les obres han tingut un cost d'uns 400.000 euros, finançats per la Generalitat de Catalunya a través dels Plans de Foment Territorial del Turisme. L'ajuntament puigcerdanenc va ser un dels 13 projectes seleccionats a tot Catalunya.
La inauguració ha estat acompanyada de sardanes, música i coca i cava per a tots els assistents i s'ha emmarcat dins els actes de celebració del darrer dia de la Festa Major del Roser.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui