Compromís per la Seu ha proposat que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) s’instal·li a la ciutat per a fer investigació dels aliments en relació amb el Pirineu. Actualment, a Catalunya hi ha 14 centres, però cap està ubicat a l’Alt Pirineu i Aran. Aquest centre creuen que podria contribuir a la modernització, a la millora i impulsar la competitivitat i el desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari, agroforestal, aqüícola i pesquer, entre d’altres.

En aquest sentit, remarquen que una bona ubicació del centre seria la ciutadella de Castellciutat. A més, asseguren que també comportaria beneficis a nivell socioeconòmic.

Per tot plegat, la formació vol que l’Ajuntament de la Seu lideri aquesta demanda a la Generalitat, ja que aquesta és la responsable de l’IRTA.

Parlen al vídeo: JOAN BARRERA, REGIDOR COMPROMÍS PER LA SEU

El Pirineu avui