Alp ha viscut un cap de setmana de motor, amb motiu de la 8a Pujada Alp 2500, una prova automobilística de caire internacional que forma part del Campionat d’Espanya de Muntanya i és puntuable també pel campionat de Catalunya. Prop d’un centenar de cotxes de rally han tornat a desafiar el cronòmetre en un circuit de sis quilòmetres, els que separen Alp de l'estació de Masella.
El bon temps ha animat a molts aficionats al món del motos i també alguns curiosos a presenciar la sortida dels participants i fotografiar els vehicles.
Des de Cerdanya Racing, organitzadors de la prova, han qualificat l'edició d'enguany 'd'autèntic luxe', on el bon temps ha acompanyat durant tot el cap de setmana.
Després de tres mànigues d'entrenaments i tres pujades de competició, el pilot asturià actual Campió d'Espanya, Javier Villa, s'ha imposat en aquesta vuitena edició de la Pujada a Alp 2500, cinquena prova del Campionat d'Espanya de Muntanya Sportech. L’han acompanyat en el podi el basc Joseba Iraola, actual líder de la general de la C1, i César Rodríguez. La classe 2 ha tingut com a propietari a Arkaitz Ordoki i la classe 3 a l'andorrà Gerard de la Casa.
En el Campionat de Catalunya de Muntanya, els dos guanyadors absoluts han sigut Edgar Montellà en la categoria I i Gerard de la Casa en la categoria II. En Regularitat Sport el primer lloc se l'ha adjudicat Víctor “Coco” Salagaray i en SúperSport, Joaquim Vilatarsana.

El Festival Motorsport Alp 2500 ofereix una gran varietat d'activitats com a complement a la pujada de velocitat, com un Rally Sprint, la primera edició de la ECO Trobada, una concentració de cotxes responsables amb el medi ambient (híbrids i elèctrics) o la concentració de cotxes clàssics.

El Pirineu avui