La Generalitat de Catalunya vol treure a l’ós Goiat de l’Alt Pirineu i Aran, dos anys després d’haver-lo reintriduït des d’Eslovènia. Arran de les queixes dels ramaders del territori davant el comportament depredador de l’animal, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha compromès a fer les accions necessàries per treure’l del medi. Així ho ha comunicat en les reunions mantingudes aquest cap de setmana amb responsables polítics i ramaders del Pallars Sobirà i de la Val d’Aran.

Tot i això, encara no se sap com es farà aquesta acció, perquè caldrà posar-se d'acord amb les administracions espanyola i francesa, que participen en el programa PirosLIFE, de consolidació de la població d'os bru als Pirineus. Recordem que el motiu de treure a l’ós Goiat de la serralda ha estat la constatació que té un comportament anòmal i una fixació pel bestiar equí. En aquest sentit, des de l'abril hi ha hagut una quinzena d'atacs, sobretot a eugues i poltres.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER TERRITORI I SOSTENIBILITAT

El Pirineu avui