L’Ajuntament de Ribera d’Urgellet estudia habilitar un pas alternatiu per poder accedir a Torà de Tost. Més d’un mes després de quedar coberta per una esllavissada de roques, la via continua tallada al trànsit. En aquest sentit, el consistori està en negociacions amb els propietaris d’uns terrenys per on es podria habilitar un pas alternatiu, mentre es decideix quina actuació es fa a la carretera. Justament, els tècnics de la Diputació de Lleida ja han pujat un parell de cops per observar la zona, i la setmana que ve haurien de torna-hi i fer ja una proposta de sol·lució. Mentrestant, l’accés al nucli de Torà només es pot fer per les pistes forestals de Colldarnat i Castellà, que amb les nevades i les pluges d’aquest hivern i primavera han quedat molt malmeses. Actualment, només una parella resideix al poble de forma permanent, i han optat per creuar a peu la zona de l’esllavissada i deixar un vehicle a cada banda. La resta són propietaris que viuen en altres localitats i només pugen a Torà puntualment.

El Pirineu avui